KÜ Tıpta Kunduracı” hastası iki kişi sağlığına kavuştu

KÜ Tıpta  Kunduracı” hastası iki kişi sağlığına kavuştu

Halk arasında kunduracı ve güvercingöğsü olarak bilinen göğüs duvarındaki yapı bozuklukları hastası iki kişi Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan tedavi ile sağlığına kavuştu.

PSİKOLOJİK HASTALIK YAPIYOR

Pectus excavatum (kunduracı göğsü), pectus carinatum (güvercingöğsü), poland sendromu, sternal defektler (iman tahtasının bozukluğu) ve çok az görülen diğer yapı bozuklukları olarak çeşitli kategoride sınıflandırılan ve özellikle buluğ çağındaki gençlerde psikolojik sorunlara bile neden olabilen göğüs duvarı yapı bozuklukları Kırıkkale Üniversitesi tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan cerrahi müdahale ile artık sorun olmaktan çıkartılıyor. Kırıkkale Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Berkant Özpolat ile birlikte Prof. Dr. Koray Dural, Yrd. Doç. Dr. Nesime Günal, Operatör Dr. Ahmet Güngör ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Bilgin tarafından gerçekleştirilen ameliyatla iki kişi sağlığına kavuştu.

İKİ KİŞİ SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Çeşitli şikâyetler üzerine hastaneye gelen Samim İlhan (17) ve Selçuk Sarı (14) isimli iki öğrenciye, binde bir rastlanan kunduracı ve güvercingöğsü olarak bilinen göğüs duvarındaki yapı bozuklukları hastalığı teşhisinin konulduğunu ifade eden Kırıkkale Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Berkant Özpolat, hastaların yapılan cerrahi müdahale ile sağlıklarına kavuştuklarını söyledi. Hastalık nedeniyle kıyafetlerinde kötü görünümler olduğunu ve sıkıntı yaşadıklarını ifaden eden Samim ve Selçuk isimli iki hasta yapılan ameliyatla birlikte sağlıklarına kavuştuklarını söyleyerek ameliyatı gerçekleştiren doktorlara teşekkür ettiler.



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!